Småbyidyll i Bamble

Det finnes mange måter å oppleve Solkysten på. Du kan begynne med å utforske Langesund sentrum, en ren definisjon på småbyidyll. Her kan du høre gatemusikantene spille og synge gjennom hele sommeren. Dette er også en perfekt plass for torghandel. Med skjønne, hvite trehusbebyggelser og et sjarmerende handelstorg, vil du føle at du spaserer gjennom ekte, norsk sommer.

Langesund består av flere imponerende nisje, interiør og brukthandel butikker. Hva med å ta turen innom Hegges Blomster? Her får du tak i fine ute og inneplanter, og fantastiske interiørprodukter. Eller kanskje du vil ta turen innom Hos Lise? En sjarmerende nisjebutikk som bringer deg til et fargerikt univers.

Les mer om butikkene i Langesund her

Visste du at Bamble har en kyststi? Stien tar deg med på en reise fra småbyidyll til skjærgårdens vakreste naturskatter. Les mer om kyststien her.

Ta med barna på torghandel og besøk Boksafari Langesund. Dette er en favorittbutikk for mange små. Her er det både salg av bøker, leker og unik, “TikTok-trendy” godteri.

Hva med å stoppe innom en av byens kafeer? Langesund Landhandel er en av Langesunds tradisjonelle kafeer som byr på ferske bakevarer, brød og mat fra lokale produsenter. Stopp innom for noe godt å spise eller noe avkjølende å drikke i sommersola.

Langesund Ostemakeri er også verdt et besøk om du setter pris på lokale råvarer; av lokal melk fra Bamble yster de ost av ypperste kvalitet, og kjeksen lager de for hånd. Eller kanskje er du på jakt etter dagens middag? Da kan Langesund Fiskeri friste med en ferskvaredisk fylt med deilige råvarer og nystekte delikatesser.

Langesunds idylliske handelstorg har åpne butikkdører som ønsker deg velkommen inn langs gågatene. Plukk med deg skjønne sommerplagg som vil være et minne fra turen. En utvalgt favoritt for deg som ser etter de siste trendene, er Torget 12 som byr på det siste innen klær, sko og interiør. Josefine er også en av Langesunds unike klesbutikker. Denne butikken passer perfekt for de som interesserer seg for mote, og 50 og 60-talls kjoler. Her finner du et spennende og sjarmerende utvalg av trendklær og lekre kjoler. Og for kommende bruder er Mettes Brudedesign et absolutt must.

Om solen skinner bør du ta turen til Strandgata på Gamle Stathelle. Dette er en hvit småbyidyllisk skatt med gjestehavn og marina. Her er det mye å utforske for den kunstinteresserte. Galleri Grindbakken er et lite galleri kjent for filigran, håndverk og andre fine saker. Her befinner Gry Marie Grindbakken seg, en av Norges fremste filigransølvsmedmestere.

Les mer om Bambles spirende kulturliv her.

Strandgata har flere interiørbutikker som Rogn, landets mest spennende lampeforretning, og Strandgata blomster og interiør som har spesialister innen blomst og interiørfaget. Rett overfor butikkene og galleriene i Strandgata, ligger øyhoppingskaia med utsikt over til vakre Brevik. 

Kombiner shoppingturen med øyhopping.

Sist, men ikke minst, bør du sjekke ut Kjell Berg A/S som både er en Tempo butikk og et driftsmuseum. Historien til firmaet går helt tilbake til 1946. De har en fantastisk samling og et rikholdig delelager. Om du er fascinert av merket, eller selv har en Tempo og ønsker deler, tips eller råd, må du ikke nøle med å ta turen innom. Her blir du møtt av en entusiastisk gjeng som brenner for Tempo. 

Les mer om Solkysten her

Solkystens spirende kulturliv

Solkystens spirende kulturliv

Fyll sommeren med nye minner med Solkystens spirende kulturliv. Kulturtilbudet i Bamble imponerer gjennom hele året.

Kortreist lykke

Kortreist lykke

Solkysten i Bamble har hele ferieopplevelsen samlet på ett sted: eventyrlig vandrerute, hvite badestrender, badeholmer, glattslipte svaberg og fantastiske restaurantern.

Overnatting på solkysten

Overnatting på solkysten

Kystlinjen i Bamble er kjent for sitt mangfold av strender, svaberg og øyer – i tillegg til vakre omkringliggende byer som byr på aktiviteter for hele familien.

Geoparken

Geoparken

Gea Norvegica UNESCO Global Geopark i Bamble, vil falle i smak for både store og små. Her kan man gå flotte turer, bade og lære mer om forhistoriske formasjoner.

Sykling langs solkysten

Sykling langs solkysten

Opplev det beste av hva Bamble har å by på ved å sykle skjærgårdsruta. En vakker tur med vakre panorama utsiktspunkter og idylliske badeplasser.

Øyhopping i Langesundsfjorden

Øyhopping i Langesundsfjorden

Fin utsikt, overnatting, strender, svaberg, turstier, friarealer, teltplasser, restauranter og caféer – Bamles øyer har mye å by på.

Solkysten musikk og festival

Solkysten musikk og festival

Solkysten byr på en helhetlig og musikalsk opplevelse med mat og skjærgårdsidyll. Opplev verdenskjente artister samle seg på små og intime scener.

Matopplevelser

Matopplevelser

Fra sommerlige bryggerestauranter til koselige kafeer. Kystkommunen Bamble har mye å by på.

Kjøl deg ned i sommervarmen

Kjøl deg ned i sommervarmen

Bamble byr på et bredt utvalg av bademuligheter. På varme sommerdager kan du kjøle deg ned på hvite sandstrender og utforske skjulte badeperler.

Solkystens Kyststi

Solkystens Kyststi

Kyststien tar deg med på en eventyrlig reise med mange muligheter for både øyhopping, bading, konserter, restauranter og fantastiske naturopplevelser.

Solkysten med egen båt

Solkysten med egen båt

Solkysten i Bamble er et populært feriemål. Det er godt tilrettelagt for båtferie med flere gjestehavner og uthavner, i tillegg til restauranter, kafeer, butikker og servicefasiliteter.

Barnas solkyst

Barnas solkyst

Langs solkysten kryr det av opplevelser for både store og små. Her er en liste med aktiviteter og steder som vil bringe glede til hele familien.