SOLKYSTENS KYSTSTI

Hele familieopplevelsen samlet på ett sted

Hva med en sydentur i Norgesferien? Kyststien i Bamble er blitt omtalt som Norges svar på Cinque Terre, og det er ikke uten grunn. Kyststien tar deg med på en eventyrlig reise med mange muligheter for både øyhopping, bading, konserter, restauranter ved vannkanten og ikke minst fantastiske naturopplevelser.

Kyststien er derfor mer enn bare en tursti. Det er en helhetlig opplevelse av Bambles vakre solkyst, og alle aktivitetene som tilbys der. Les mer om hvorfor kyststien i Bamble er det ultimate reisemålet denne sommeren.

Fra småbyidyll til storslått natur

Kyststien i Bamble er unik ved at den tilbyr det beste av to verdener: store naturopplevelser og småbyidyll. Du kan vandre fra torvet i Langesund og høre gatemusikantene spille mens du følger Vaterlandsgate. Mens du går gjennom idylliske hvitmalt trehusbebyggelser, vil naturen innta omgivelsene. Du følger de blå merkene og begynner å høre bølger som bruser. Du kjenner den salte lukten av havet idet det går ut på Furustranda, friluftstportalen der kyststien starter. Der tar du til deg utsikten av havet, og kanskje et bad?

Kjøl deg ned i sommervarmen og utforsk bademulighetene langs kyststien.

Etter du har ankommet Furustranda kan du gå videre til Tangen Fort, en av kyststiens mange storslagne og historiske utsiktspunkter. Her kan du se over til til idylliske Jomfruland, Mølen og Helgeroa. Plassen bærer historiske merker fra krigen. Her kan du velge å gå tilbake, eller ta en rundtur og gå videre mot Krogshavn. På veien vil du passere mange fantastiske badestrender, så ikke nøl med å hoppe uti for et avkjølende bad i sommervarmen.

Om du følger ruten vil du ende opp tilbake i Langesund sentrum. Da kan du avslutte dagen med å ta en velfortjent matbit hos en av de mange restaurantene i byen. Flere av restaurantene kombinerer både mat og musikkopplevelser. Avslutt dagen rett ved havgapet og få med deg en hyggelig konsert mens du spiser.

Les mer om det unike mattilbudet i Bamble her.

Ved å gå ruten fra Langesund til Krogshavn vil du oppleve bademuligheter, historiske momenter, fantastisk utsikt og gode restauranter. Best av alt er at dette er kun en liten perle av flere spennende opplevelsesrike ruter som kyststien har å by på. Det finnes også andre måter å gjøre turen mer spennende. Du kan for eksempel kombinere turen med øyhopping og oppleve mer av Telemarks vakreste kyst.

Øyhopping og skjærgårdsopplevelser

Hva med å kombinere vandring langs kyststien med øyhopping? Få den ultimate sommeropplevelsen med god mat, flott natur, konserter og festivaler.

Det finnes mange måter å kombinere turene og opplevelsene på. Om du ønsker en unik ferieopplevelse med flott natur, god mat og sydenlignende badestrender, bør du dra til Langøya. Du kan gå ombord i Langesund og ta skjærgårdscruise til Langøya hovedgård. Der kan du gå 3,5 km langs kyststien på øya, bade langs hvite sandstrender og spise god mat. Det er også konserter, kunstmuseum og mulighet for å overnatte i fyret eller i fyrboligene.

Finn flere spennende reise destinasjoner med øyhopping her.

Ønsker du en roligere kveld med musikk og kos? Da kan du ta en ettermiddagstur til Havparadiset på Kjønnøya. Der kan du booke konsertbilletter og spise god middag, drikke vin og ta en taxi eller kystbuss tilbake til Langesund.

Finn flere spennende reiser med øyhopping her.

Geoparken

Har du interesse for unik natur? Kyststien i Bamble kobler til UNESCO Global Gea Norvegica Geopark. Dette er en park som gir en unik naturopplevelse. 

Parken er fredet og det er ikke lov å ta med seg noe, med unntak av gode minner. På denne turen bør du ta med deg badetøy og noe godt å grille. Det er ikke lov å ha med egen grill, men parken har satt ut grillrister som man kan bruke. I tillegg er Steinvika kjent for å ha fantastiske bademuligheter om sommeren. Med sitt unike, ville preg med skarpe kanter og formasjoner fra bølger, blir dette en ny og spennende badeopplevelse.

Slik kommer du deg til parken

Det finnes mange måter å oppleve kyststien i Bamble til fots. Med storslått natur, øyhopping og unike muligheter for god mat, bading, konserter og overnatting er dette et ferieparadis som har alt en måtte ønske seg. Enten du planlegger en dagstur eller et lenger opphold, vil opplevelsen av kyststien bli et kjært sommerminne. Pakk sekken og begi deg ut på en eventyrlig tur!

Les mer om Solkysten her

Solkystens spirende kulturliv

Solkystens spirende kulturliv

Fyll sommeren med nye minner med Solkystens spirende kulturliv. Kulturtilbudet i Bamble imponerer gjennom hele året.

Småbyidyll

Småbyidyll

Det finnes mange måter å oppleve Solkysten på. Du kan begynne med å utforske Langesund sentrum, en ren definisjon på småbyidyll.

Kortreist lykke

Kortreist lykke

Solkysten i Bamble har hele ferieopplevelsen samlet på ett sted: eventyrlig vandrerute, hvite badestrender, badeholmer, glattslipte svaberg og fantastiske restaurantern.

Overnatting på solkysten

Overnatting på solkysten

Kystlinjen i Bamble er kjent for sitt mangfold av strender, svaberg og øyer – i tillegg til vakre omkringliggende byer som byr på aktiviteter for hele familien.

Geoparken

Geoparken

Gea Norvegica UNESCO Global Geopark i Bamble, vil falle i smak for både store og små. Her kan man gå flotte turer, bade og lære mer om forhistoriske formasjoner.

Sykling langs solkysten

Sykling langs solkysten

Opplev det beste av hva Bamble har å by på ved å sykle skjærgårdsruta. En vakker tur med vakre panorama utsiktspunkter og idylliske badeplasser.

Øyhopping i Langesundsfjorden

Øyhopping i Langesundsfjorden

Fin utsikt, overnatting, strender, svaberg, turstier, friarealer, teltplasser, restauranter og caféer – Bamles øyer har mye å by på.

Solkysten musikk og festival

Solkysten musikk og festival

Solkysten byr på en helhetlig og musikalsk opplevelse med mat og skjærgårdsidyll. Opplev verdenskjente artister samle seg på små og intime scener.

Matopplevelser

Matopplevelser

Fra sommerlige bryggerestauranter til koselige kafeer. Kystkommunen Bamble har mye å by på.

Kjøl deg ned i sommervarmen

Kjøl deg ned i sommervarmen

Bamble byr på et bredt utvalg av bademuligheter. På varme sommerdager kan du kjøle deg ned på hvite sandstrender og utforske skjulte badeperler.

Solkysten med egen båt

Solkysten med egen båt

Solkysten i Bamble er et populært feriemål. Det er godt tilrettelagt for båtferie med flere gjestehavner og uthavner, i tillegg til restauranter, kafeer, butikker og servicefasiliteter.

Barnas solkyst

Barnas solkyst

Langs solkysten kryr det av opplevelser for både store og små. Her er en liste med aktiviteter og steder som vil bringe glede til hele familien.