Øyhopping i Langesundsfjorden

Fin utsikt, overnatting, strender, svaberg, turstier, friarealer, teltplasser, restauranter og caféer – Bambles øyer har mye å by på.

Å dra på øyhopping blir stadig mer populært, og øyhopping i Langesundsfjorden er en perfekt aktivitet for hele familien i sommer. Dette er en av Telemarks fineste kystopplevelser, og det store spennet i øyenes utforming og ulike tilbud gjør det attraktivt for mange å legge turen hit. Langesund er dessuten kjent for å være et av stedene i Norge med flest soldager i året, noe som kommer godt med på norgesferien. 

.

Sommersesongen for Øyhopping varer fra 24.juni-16.august, men det er fullt mulig å hoppe rundt i Breviksskjærgården hele året. Du kan hoppe på båten fra Brevik, Stathelle, Langesund eller Helgeroa.

Les også: Skjærgårdscruise langs Solkysten i Bamble 

Kart over Bamble

Klikk på kartet for å se større

4 stopp du bør få med deg på øyhoppingen

Bjørkøya

– for deg som vil sykle

Bjørkøya finner du idylliske sandstrender, en spennende flora og et rikt dyreliv. Øya har et terreng som egner seg ypperlig for deg som har med sykkel, da det er flere merkede sykkelstier på øya. Følger du kyststien kan du nyte vakker utsikt, kystlandskap og hyggelige hytteområder. Her kan du spise: Bjørkøya Mat & Bar er åpen i sommersesongen og frem til skolestart, og ha en stor uteservering med plass til både to- og firbeinte gjester. Her kan du overnatte: Det er tillatt å telte på Bjørkøya, og det er både drikkevann og offentlig toalett nær kaféen og fergeleiet. Det er også mulig å leie hytte gjennom Herøya Arbeiderforening.

Sandøya og Løvøya

– for deg som vil oppleve ekte øyidyll

Sandøya er et levende øysamfunn med ca 340 fastboende innbyggere. Her finner du flere badestrender som Grunntunga og Skolestranda, fine gangstier, og et idyllisk sentrum nær ferjestedet «Kommunebrygga». Du kan også gå den populære stien over til Dikkon på den andre siden av øya, og videre over gangbroen til Løvøya. På Løvøya kan du gå langs strandsonen der det er flere små viker, bukter, strender, og svaberg. Fra Løvøya kan du hoppe på fergen tilbake til Brevik.

Her kan du spise:
Sandøya Handelshus og Bistro er et populært mål både for fastboende og besøkende på øya. Her kan du nyte et deilig måltid, eller kjøpe med deg dagligvarer og fersk bakverk på veien. 

Her kan du overnatte:
På Dikkon kan du overnatte på campingplassen, eller du kan gå stien over til Løvøya og telte på en av de store gresslettene.

Store arøya

– kulturminner og gode bademuligheter

Store Arøya er en del av øygruppen Arøyene, og byr på særdeles godt turterreng, spennende flora, kulturminner og gode bademuligheter. Store Arøya ligger i den ytterste delen av skjærgården mellom Helgeroa og Langesund. Avstanden mellom de ulike Arøyene er kort nok til at det er mulig å svømme mellom øyene. 

Her kan du spise
Overnattingsgjester på Arøyaskolen kan fritt benytte seg av enkle kjøkkenfailiteter og spisesal. Som øyhopper kan du også hoppe på fergen og bli med over til for eksempel Langøya og spise kortreist gourmetmiddag på Langøya Hovedgård.

Her kan du overnatte
Overnatt i historiske omgivelser på Arøyaskolen. Skolebygget fra 1900 er pusset opp i nyere tid, men har bevart sjarmen og orginale elementer. Arøyaskolen har 30 overnattingsplasser, og ligger rett ved ferjebrygga Lindtein. Det er også mulig å telte ved skolen, og det er både lekeplass og toalettmuligheter på området.

Langøya i langesund

– overnatting i havgapet

Langøya i Langesund er en av de fineste øyene i Langesundsfjorden med hvite, langgrunne sandstrender, turstier og restaurant. Langøya er et landskapsvernområde og inkluderer det kjente Langøytangen fyr, som er Solkystens ytterste landemerke mot Skagerrak.

Her kan du spise
I sommersesongen har Langøya Hovedgård sommerrestaurant fra onsdag til søndag i de gamle, ærverdige lokalene. Her får du kortreist mat og deilige smaksopplevelser for hele familien. 

Her kan du overnatte
Mange drømmer om en sommer ute på et fyr, og på Langøytangen fyr er det mulig for besøkende å overnatte i fyrmesterboligen. Fyret ligger på sørenden av øya, og har fire rom med totalt 12 sengeplasser til utleie. Ta kontakt med Langesundsfjorden Kystlag for å bestille overnatting.

Du kan også telte på turen. På nordenden av øya er det en stor gresslette der du kan sette opp telt. Vær obs på at det ikke er tillatt å fyre bål på Langøya.

Slik finner du frem:

Plukk med deg et kart på disse stedene:
  • Servicekontorene i kommunene
  • Skien turistkontor
  • Langesund Turistservice
  • Alle hotellene i Grenland

  ØYVETTREGLENE

  1. Ta hensyn til øyas naturverdier og kulturminner.
  2. Ta hensyn til øyfolket: det gjelder både  fastboende, hyttefolk og besøkene.
  3. Rydd raste- eller overnattingsplassen etter deg og ta med søpla hjem.
  4. Bålbrenning er ikke tillatt i perioden 15.april – 15. september. Grilling må kun skje på tilrettelagte grillplasser. Unngå bruk av engangsgriller.
  5. Telting er tillatt inntil 2 døgn om gangen på samme sted og minst 150 meter unna bebodd hus eller hytte.
  6. Husk båndtvang i tiden fra 1. april – 20 august. Ta hensyn til dyre- og fuglelivet på øyene.
  7. Det er ikke tillatt å gå over dyrka mark i perioden 30. april – 14. oktober.
  8. Planter, sopp, bær og urter som ikke er freda kan plukkes til personlig bruk.
  Kart over badeplasser

  Klikk på kartet for å se større

  Kart over badeplasser 2

  Klikk på kartet for å se større

  Les mer om Solkysten her

  Solkystens spirende kulturliv

  Solkystens spirende kulturliv

  Fyll sommeren med nye minner med Solkystens spirende kulturliv. Kulturtilbudet i Bamble imponerer gjennom hele året.

  Småbyidyll

  Småbyidyll

  Det finnes mange måter å oppleve Solkysten på. Du kan begynne med å utforske Langesund sentrum, en ren definisjon på småbyidyll.

  Kortreist lykke

  Kortreist lykke

  Solkysten i Bamble har hele ferieopplevelsen samlet på ett sted: eventyrlig vandrerute, hvite badestrender, badeholmer, glattslipte svaberg og fantastiske restaurantern.

  Overnatting på solkysten

  Overnatting på solkysten

  Kystlinjen i Bamble er kjent for sitt mangfold av strender, svaberg og øyer – i tillegg til vakre omkringliggende byer som byr på aktiviteter for hele familien.

  Geoparken

  Geoparken

  Gea Norvegica UNESCO Global Geopark i Bamble, vil falle i smak for både store og små. Her kan man gå flotte turer, bade og lære mer om forhistoriske formasjoner.

  Sykling langs solkysten

  Sykling langs solkysten

  Opplev det beste av hva Bamble har å by på ved å sykle skjærgårdsruta. En vakker tur med vakre panorama utsiktspunkter og idylliske badeplasser.

  Solkysten musikk og festival

  Solkysten musikk og festival

  Solkysten byr på en helhetlig og musikalsk opplevelse med mat og skjærgårdsidyll. Opplev verdenskjente artister samle seg på små og intime scener.

  Matopplevelser

  Matopplevelser

  Fra sommerlige bryggerestauranter til koselige kafeer. Kystkommunen Bamble har mye å by på.

  Kjøl deg ned i sommervarmen

  Kjøl deg ned i sommervarmen

  Bamble byr på et bredt utvalg av bademuligheter. På varme sommerdager kan du kjøle deg ned på hvite sandstrender og utforske skjulte badeperler.

  Solkystens Kyststi

  Solkystens Kyststi

  Kyststien tar deg med på en eventyrlig reise med mange muligheter for både øyhopping, bading, konserter, restauranter og fantastiske naturopplevelser.

  Solkysten med egen båt

  Solkysten med egen båt

  Solkysten i Bamble er et populært feriemål. Det er godt tilrettelagt for båtferie med flere gjestehavner og uthavner, i tillegg til restauranter, kafeer, butikker og servicefasiliteter.

  Barnas solkyst

  Barnas solkyst

  Langs solkysten kryr det av opplevelser for både store og små. Her er en liste med aktiviteter og steder som vil bringe glede til hele familien.