Solkystens spirende og inspirerende kulturtilbud

La Solkystens varierte kulturtilbud gi deg opplevelser og inspirasjon i sommer. Bambles kulturliv er mangfoldig og rikt. Her er noen tips til hva du bør få med deg i sommer. 

Galleri Grindbakken

Blant Gamle Stathelles sjarmerende bebyggelser, finner du Galleri Grindbakken. Dette er et sted som har filigran, håndverk, kunst og andre fine saker. Inne i lokalene finner du både et galleri og verkstedet til filigransølvsmedmester, Gry Grindbakken. Galleriet har varierende og spennende utstillinger gjennom hele året. I tillegg produserer Gry 100% håndlaget bunad- og draktsølv etter gamle håndverkstradisjoner. Hun lager smykkekolleksjoner som er basert på tradisjonshåndverk, natur, humor, gamle og nye trender til hverdag og fest. 

I årets sommerutstilling hos Galleri Grindbakken, presenterer keramiker Henrik Rasmussen arbeidet sitt. Alle produktene Henrik presenterer, er laget i verkstedet hans hos Keims gård i Porsgrunn. Han jobber med stengods og porselen, og lar seg inspirere av japanske dreieteknikker og tradisjonell skandinavisk design. Produktene er unike ved at de er håndlaget. På utstillingen kan du skaffe deg unike smykker til bordet. Her får du tak i boller, fat, vaser og kopper i forskjellige størrelser. Produktene er taktile i overflaten og estetisk utformet.

Les mer om Galleri Grindbakken her

Les om årets spennende sommerutstilling her

Klikk for å se større

Glassblåseriet

Glassblåseriet ligger på Stathelle og drives ene og alene av den prisvinnende og anerkjente kunstneren, Anne-Mari V. Syre. Anne-Mari er i vinden om dagen. Kunsthåndverkeren ble nylig tildelt pris for Østlandsutstillingen, og fikk kulturstipendet av Bamble kommune.
Om sommeren stiller hun ut kunstverkene sine hos forskjellige sommergallerier.

– I år kommer jeg til å stille ut kunsthåndverkene mine hos ulike gallerier, blant annet på Jomfruland, Skåtøy og Bø prestegård, informerer Anne-Mari.

– Men det er fremdeles mulig å komme innom glasshuset. Glasshuset holder åpent når jeg er hjemme, så da kan man kontakte med på melding om man ønsker å ta turen innom.

Klikk her for kontakt og mer informasjon om Glassblåseriet. 

Autoguide i Bamble

Den landsdekkende appen, VOICE OF NORWAY, gjør det spennende å oppdage kulturen i Bamble. Her får du nemlig din egen autoguide som tar deg med rundt til Bambles skatter. Finn de skjulte perlene og opplev Bamble på sitt beste.

Mer om tilbudet kan du finne her.

Galleri POP 

Kommunens galleri i Langesund

Galleri POP i Storgata 8, er et galleri som kan bookes hele året av alle som ønsker å arrangere en utstilling. Utstillerne er selv ansvarlige for alt praktisk i sin periode, og de bestemmer åpningstider og hvordan de markedsfører selv. Utstillingene i sommer finner du på Kulturkontoret i Bamble sin facebookside: Kulturkontoret Bamble kommune | Facebook

Vil du lese mer om Galleri POP kan du gjøre det på Bamble kommune nettsider her:

Bamble kommune – Galleri POP

Kjell Berg A/S

Kjell Berg A/S er både en Tempo butikk og et driftsmuseum. Historien til firmaet går helt tilbake til 1946. De har en fantastisk samling og et rikholdig delelager. Om du er fascinert av merket, eller selv har en Tempo og ønsker deler, tips eller råd, må du ikke nøle med å ta turen innom. Her blir du møtt av en entusiastisk gjeng som brenner for Tempo.

Museet er åpent i butikkens åpningstid.

Åpent tirsdag,onsdag og torsdag 9.00 – 16.00
Lunch: 12 – 12.30

Bamble bibliotek
og litteraturhus

Hva med å ta turen innom Bamble bibliotek og litteraturhus i sommer?

Her er det aktivteter for både store og små. Få igang barnas leselyst ved å melde dem på Sommerles. Her får man premier for antall bøker man leser. Det vil også pågå sommerbingo.

Du kan finne mer informasjon om åpningstider, sommerles og sommerbingo her.

Brotherly Love

Utstilling på Bambles rådhus

Dette er en spennende utstilling  forteller historien om sangeren Lorentz Severin Skougaard og hans forhold til Alfred Corning Clark. Skougaard fra Langesund var en verdenskjent operasanger på slutten av 1800 tallet. Clark var som enearving til Singer Sewing Company, en av verdens rikeste menn. Deres kjærlighet satte varige spor i Langesund, og ble udødeliggjort av den amerikanske billedhuggeren George Grey Bernard etter Skougaards død. Utstillingen vises ved servicetorget på Bamble rådhus i rådhusets åpningstider. 

Galleri
Det Gamle Rådhus 

Dette galleriet befinner seg i andre etasje til det gamle rådhuset i Langesund. Her er det vakre gallerier og verksteder. Det er totalt tolv personer på galleriet: ti billedkunstnere, en filigranssølvsmed og en som driver med søm. På Galleri Det Gamle Rådhus kan man se malerier av kunstnerne fra Atelier Torvet. Her blir det også laget smykker og klær. Galleriet er åpent hver tirsdag fra 10-15 hele  året. I tillegg har galleriet sommerutstilling, høstutstilling og juleutstilling. 

Les mer om Galleri Det Gamle Rådhus her.

Eik Gård

Bygdetun og bakeri

Mellom Stathelle og Langesund finner du bygdetunet Eik Gård. Her er det lokalhistoriske utstillinger og et lite bakeri som byr på steinovnsbakte delikatesser! 

Brød og smuler har sin egen facebookside her:

Brød og smuler på Eik Gård | Facebook

Lille Galleri

Ta turen til Lille Galleri og opplev smaken av ekte sommeridyll. Dette er et koselig og sjarmerende kunstgalleri som holder til i Kjerrvikveien 8 i Langesund. Galleriet drives av Nina Mo. Her kan du få tak i skjønne malerier, kort og tegninger som spirer med sommeridyll. Nina pleier å bruke motiv fra lokale nærområdet. Galleriet er åpent når bukken står ute.

Les mer om Solkysten her

Småbyidyll

Småbyidyll

Det finnes mange måter å oppleve Solkysten på. Du kan begynne med å utforske Langesund sentrum, en ren definisjon på småbyidyll.

Kortreist lykke

Kortreist lykke

Solkysten i Bamble har hele ferieopplevelsen samlet på ett sted: eventyrlig vandrerute, hvite badestrender, badeholmer, glattslipte svaberg og fantastiske restaurantern.

Overnatting på solkysten

Overnatting på solkysten

Kystlinjen i Bamble er kjent for sitt mangfold av strender, svaberg og øyer – i tillegg til vakre omkringliggende byer som byr på aktiviteter for hele familien.

Geoparken

Geoparken

Gea Norvegica UNESCO Global Geopark i Bamble, vil falle i smak for både store og små. Her kan man gå flotte turer, bade og lære mer om forhistoriske formasjoner.

Sykling langs solkysten

Sykling langs solkysten

Opplev det beste av hva Bamble har å by på ved å sykle skjærgårdsruta. En vakker tur med vakre panorama utsiktspunkter og idylliske badeplasser.

Øyhopping i Langesundsfjorden

Øyhopping i Langesundsfjorden

Fin utsikt, overnatting, strender, svaberg, turstier, friarealer, teltplasser, restauranter og caféer – Bamles øyer har mye å by på.

Solkysten musikk og festival

Solkysten musikk og festival

Solkysten byr på en helhetlig og musikalsk opplevelse med mat og skjærgårdsidyll. Opplev verdenskjente artister samle seg på små og intime scener.

Matopplevelser

Matopplevelser

Fra sommerlige bryggerestauranter til koselige kafeer. Kystkommunen Bamble har mye å by på.

Kjøl deg ned i sommervarmen

Kjøl deg ned i sommervarmen

Bamble byr på et bredt utvalg av bademuligheter. På varme sommerdager kan du kjøle deg ned på hvite sandstrender og utforske skjulte badeperler.

Solkystens Kyststi

Solkystens Kyststi

Kyststien tar deg med på en eventyrlig reise med mange muligheter for både øyhopping, bading, konserter, restauranter og fantastiske naturopplevelser.

Solkysten med egen båt

Solkysten med egen båt

Solkysten i Bamble er et populært feriemål. Det er godt tilrettelagt for båtferie med flere gjestehavner og uthavner, i tillegg til restauranter, kafeer, butikker og servicefasiliteter.

Barnas solkyst

Barnas solkyst

Langs solkysten kryr det av opplevelser for både store og små. Her er en liste med aktiviteter og steder som vil bringe glede til hele familien.