Langesunds varierte kulturtilbud gir deg opplevelser og inspirasjon i sommer. Langesunds kulturliv er mangfoldig og rikt. Her er noen tips til hva du bør få med deg i sommer.

Wrightegaarden

Wrightegaarden er en av Langesunds største attraksjoner, og godt kjent langt utenfor Langesunds grenser.

Her er det konserter hele sommeren, og av høy kvalitet. Aldri før har Wrightegaarden vært mer populær og med et konsertprogram som imponerer .

Les mer om konsertene og book deg en billett til din favoritt!

Les mer om alle konsertene og book deg billetter til din favoritt konsert

www.wrigthegaarden.no

Sommerhagen Live

Hagen ved Skougaards Hus fylles med musikere og publikum for en hyggelig konsert på lørdags ettermiddag. Kiwanis Club, Bamble Øl & Nytelsesforening og Langesund Mandssangforening samarbeider om salg av pølser, vafler, brus, kaffe, øl og vin.
Datoer for arrangementene er:
– Lørdag 10.august 2024
– Lørdag 24.august 2024
Gratis adgang.
Loddsalg med fine premier. Inntekter av salget går til vedlikehold av huset.

Sjekk ut årets konserter i Sommerhagen Live

Autoguide i Bamble

Den landsdekkende appen, VOICE OF NORWAY, gjør det spennende å oppdage kulturen i Bamble. Her får du nemlig din egen autoguide som tar deg med rundt til Bambles skatter. Finn de skjulte perlene og opplev Bamble på sitt beste.

Mer om tilbudet kan du finne her.

Galleri POP

Kommunens galleri i Langesund

Galleri POP i Storgata 8, er et galleri som kan bookes hele året av alle som ønsker å arrangere en utstilling. Utstillerne er selv ansvarlige for alt praktisk i sin periode, og de bestemmer åpningstider og hvordan de markedsfører selv. Utstillingene i sommer finner du på Kulturkontoret i Bamble sin facebookside: Kulturkontoret Bamble kommune | Facebook

Vil du lese mer om Galleri POP kan du gjøre det på Bamble kommune nettsider her:

Bamble kommune – Galleri POP

Bamble bibliotek
og litteraturhus

Hva med å ta turen innom Bamble bibliotek og litteraturhus i sommer?

Her er det aktivteter for både store og små. Få igang barnas leselyst ved å melde dem på Sommerles. Her får man premier for antall bøker man leser. Det vil også pågå sommerbingo.

Du kan finne mer informasjon om åpningstider, sommerles og sommerbingo her.

Brotherly Love

Utstilling på Bambles rådhus

Dette er en spennende utstilling  forteller historien om sangeren Lorentz Severin Skougaard og hans forhold til Alfred Corning Clark. Skougaard fra Langesund var en verdenskjent operasanger på slutten av 1800 tallet. Clark var som enearving til Singer Sewing Company, en av verdens rikeste menn. Deres kjærlighet satte varige spor i Langesund, og ble udødeliggjort av den amerikanske billedhuggeren George Grey Bernard etter Skougaards død. Utstillingen vises ved servicetorget på Bamble rådhus i rådhusets åpningstider.

Galleri
Det Gamle Rådhus 

Dette galleriet befinner seg i andre etasje til det gamle rådhuset i Langesund. Her er det vakre gallerier og verksteder. Det er totalt tolv personer på galleriet: ti billedkunstnere, en filigranssølvsmed og en som driver med søm. På Galleri Det Gamle Rådhus kan man se malerier av kunstnerne fra Atelier Torvet. Her blir det også laget smykker og klær. Galleriet er åpent hver tirsdag fra 10-15 hele  året. I tillegg har galleriet sommerutstilling, høstutstilling og juleutstilling. 

Les mer om Galleri Det Gamle Rådhus her.

Eik Gård

Bygdetun og bakeri

Mellom Stathelle og Langesund finner du bygdetunet Eik Gård. Her er det lokalhistoriske utstillinger og et lite bakeri som byr på steinovnsbakte delikatesser! 

Brød og smuler har sin egen facebookside her:

Brød og smuler på Eik Gård | Facebook

Lille Galleri

Ta turen til Lille Galleri og opplev smaken av ekte sommeridyll. Dette er et koselig og sjarmerende kunstgalleri som holder til i Kjerrvikveien 8 i Langesund. Galleriet drives av Nina Mo. Her kan du få tak i skjønne malerier, kort og tegninger som spirer med sommeridyll. Nina pleier å bruke motiv fra lokale nærområdet. Galleriet er åpent når bukken står ute.

Les mer om Solkysten her

Sommerkampanje 2024

Sommerkampanje 2024

Velkommen til hyggelig handel i trivelige Langesund. Nyt dagen med shopping og matopplevelser.

Småbyidyll

Småbyidyll

Det finnes mange måter å oppleve Langesund på. Du kan begynne med å utforske Langesund sentrum, en ren definisjon på småbyidyll.

Overnatting

Overnatting

Langesund har flere overnattingsmuligheter. Her kan du bo på hotell, i bobil, komme med båt eller du kan bo på Langøya i fyrmesterboligen eller på hovedgården.

Geoparken

Geoparken

Gea Norvegica UNESCO Global Geopark i Bamble, vil falle i smak for både store og små. Her kan man gå flotte turer, bade og lære mer om forhistoriske formasjoner.

Sykling langs solkysten

Sykling langs solkysten

Opplev det beste av hva Bamble har å by på ved å sykle skjærgårdsruta. En vakker tur med vakre panorama utsiktspunkter og idylliske badeplasser.

Øyhopping i Langesundsfjorden

Øyhopping i Langesundsfjorden

Øyhopping er gøy for hele familien . Løvøy går i fast rute fra Brevik fra 24 juni til 11 august. Hopp på båten på Stathelle!

Langesund musikk og festival

Langesund musikk og festival

Langesund byr på en helhetlig og musikalsk opplevelse med mat og skjærgårdsidyll. Opplev verdenskjente artister samle seg på små og intime scener.

Matopplevelser

Matopplevelser

Langesund har hyggelige kaféer og restauranter du kan sitter og nyte et godt måltid.

Kyststien i Bamble

Kyststien i Bamble

Kyststien tar deg med på en eventyrlig reise med mange muligheter for både øyhopping, bading, konserter, restauranter og fantastiske naturopplevelser.

Til Langesund med egen båt

Til Langesund med egen båt

Solkysten i Bamble er et populært feriemål. Det er godt tilrettelagt for båtferie med flere gjestehavner og uthavner, i tillegg til restauranter, kafeer, butikker og servicefasiliteter.

Barnas solkyst

Barnas solkyst

Langs solkysten kryr det av opplevelser for både store og små. Her er en liste med aktiviteter og steder som vil bringe glede til hele familien.