OPPLEV LYDEN AV SOMMER

 

 

Foto: Kai Hansen

Solkysten byr på mer enn konserter og festivaler. De byr på en helhetlig og musikalsk opplevelse med mat og skjærgårdsidyll. Her kan du oppleve å se verdenskjente artister samle seg på små og intime scener. Du kan danse og synge med full hals, eller nyte musikken langs vannkanten med noe godt å spise.

Musikkopplevelsen begynner idet du ankommer Langesund. Her fyller gatemusikantene opp byen med sang og musikk. Kjenn atmosfæren til småbyidyllen og kos deg mens du spaserer gjennom handelstorget. Scenen som ligger nærmest Langesund sentrum, er Wrightegaarden. 

Wrightegaarden

Wrightegaarden er en av Norges fremste konsertscener. Verdenskjente artister som Bob Dylan, Elton John, 10CC, Leonard Cohen, A-Ha og Chicago har opptrådt på scenen siden 80-tallet. Her du forvente storslagne artister og uforglemmelige konserter. Det er få plasser hvor du vil komme så nære sangstjernene som du gjør på Wrightegaarden. Årets konsertprogram for 2021 vil by på flotte opplevelser i en intim atmosfære. 

– Årets konserttilbud fokuserer på avstand og intimitet. På grunn av restriksjoner må vi holde avstand, men det bidrar også til en nærere konsertopplevelse, informerer daglig leder, Andreas Kristiansen. 

Her er årets arister.

– Vi vil også servere mat, slik at man kan nyte et hyggelig måltid med utsikt utover konsertområde, sier han. 

Det er også overnattingsmuligheter og et stort tilbud av taxi og busser for hjemreise.

Foto: Kai Hansen

Musikalske opplevelser på Solkysten

De musikalske opplevelsene har spredt seg videre utover til Havparadiset, Sjøterrassen, Rockers og Langøya Hovedgård.

Havparadiset er en skjærgårdsskatt som ligger rett ved havgapet. Her er det enkelt å legge til med båt. Gjestebryggen er fin og det er kort vei fra brygga og Rockers | Rhythm and booze bar opp til restauranten. Konsertprogrammet for sommeren er klart, mange artister, inkludert Didrik Soli Tangen, er klare for å opptre i det idylliske og skjønne landskapet.

Les mer om årets konsertprogram på Havparadiset her

 

Du kan ta skjærgårdscruise til Sjøterrassen og oppleve fantastiske utekonserter rett ved vannkanten. Sommerens konsertprogram er klart, og Sjøterrassen byr på magisk sommeridyll gjennom hele sesongen. Her kommer både kjente og ukjente artister for å spille. Nyt en hyggelig kveld i en sommerlig atmosfære.

Har du bobil? Les mer om bobilparkeringa på Sjøterrassen.

Rockers

Midt i Langesund sentrum finner du Rockers, Bamble kommune sin eneste helårsdrevne musikk og kulturscene. Rockers server alt fra stort til smått, og ikke minst alle sjangere. Her har veldig godt etablerte, -og «up and coming» artister, fra både inn og utland underholdt oss i flere år. Spennet er stort, -fra teateroppsetninger som Peer Gynt, der hele forestillingen skjer i en bar, -til pop og rocke konserter og visesang. 

Utenfor konsertene handler det fortsatt om musikk. Rockers har en formidabel vinylsamling som faktisk brukes hver kveld. I sommer kommer to velkjente artister som du sjelden får se i en liten klubb konsert: Arve Tellefsen og Kjetil Bjerkestrand.

Rockers har alle rettigheter, OG holder lyset på hele året.

Klikk for å se større

Langøya Hovedgård

Du kan ta ferge til Langøya Hovedgård og oppleve en unik mat og konsertopplevelse med storslått skjærgårdsnatur. Her vil det bli holdt konserter med både lokale og kjente artister.  Opplev idyllen ved strandkanten og hør musikken spille.

Visste du at du kan overnatte i Langøyas fyrtårn? Les mer om tilbudet her

Kom hjem trygt

Bamble tilbyr gode ordninger for hjemreise fra konserter. Her er en oversikt over sommerens faste taxi-priser fra konserter, slik at du kan komme deg trygt hjem: 

Langesund – Porsgrunn sentrum fra kl 07-18.00 kr. 550,- ( vanlig taxi) natt/helg kr. 650 (vanlig taxi) Maxitaxi kr. 1200,

Langesund – Skien sentrum fra kl 07-18 kr.800,- ( vanlig taxi) natt/helg kr.870  ( vanlig taxi) Maxitaxi kr. 1600,-

Langesund – Vest -Bamble ( Nylende) fra kl. 07-18 kr 580 ( vanlig taxi) natt/helg kr 650,- Maxitaxi kr. 1500

Bestill taxi her:

Det er også mulig å komme seg hjem med buss. Sjekk ut ruteoversikten på farte.no her.

Les mer om Solkysten her

Solkystens spirende kulturliv

Solkystens spirende kulturliv

Fyll sommeren med nye minner med Solkystens spirende kulturliv. Kulturtilbudet i Bamble imponerer gjennom hele året.

Småbyidyll

Småbyidyll

Det finnes mange måter å oppleve Solkysten på. Du kan begynne med å utforske Langesund sentrum, en ren definisjon på småbyidyll.

Kortreist lykke

Kortreist lykke

Solkysten i Bamble har hele ferieopplevelsen samlet på ett sted: eventyrlig vandrerute, hvite badestrender, badeholmer, glattslipte svaberg og fantastiske restaurantern.

Overnatting på solkysten

Overnatting på solkysten

Kystlinjen i Bamble er kjent for sitt mangfold av strender, svaberg og øyer – i tillegg til vakre omkringliggende byer som byr på aktiviteter for hele familien.

Geoparken

Geoparken

Gea Norvegica UNESCO Global Geopark i Bamble, vil falle i smak for både store og små. Her kan man gå flotte turer, bade og lære mer om forhistoriske formasjoner.

Sykling langs solkysten

Sykling langs solkysten

Opplev det beste av hva Bamble har å by på ved å sykle skjærgårdsruta. En vakker tur med vakre panorama utsiktspunkter og idylliske badeplasser.

Øyhopping i Langesundsfjorden

Øyhopping i Langesundsfjorden

Fin utsikt, overnatting, strender, svaberg, turstier, friarealer, teltplasser, restauranter og caféer – Bamles øyer har mye å by på.

Matopplevelser

Matopplevelser

Fra sommerlige bryggerestauranter til koselige kafeer. Kystkommunen Bamble har mye å by på.

Kjøl deg ned i sommervarmen

Kjøl deg ned i sommervarmen

Bamble byr på et bredt utvalg av bademuligheter. På varme sommerdager kan du kjøle deg ned på hvite sandstrender og utforske skjulte badeperler.

Solkystens Kyststi

Solkystens Kyststi

Kyststien tar deg med på en eventyrlig reise med mange muligheter for både øyhopping, bading, konserter, restauranter og fantastiske naturopplevelser.

Solkysten med egen båt

Solkysten med egen båt

Solkysten i Bamble er et populært feriemål. Det er godt tilrettelagt for båtferie med flere gjestehavner og uthavner, i tillegg til restauranter, kafeer, butikker og servicefasiliteter.

Barnas solkyst

Barnas solkyst

Langs solkysten kryr det av opplevelser for både store og små. Her er en liste med aktiviteter og steder som vil bringe glede til hele familien.