SOLKYSTEN MED EGEN BÅT

Solkysten i Bamble er et populært feriemål for båtfolket. Skjærgården og Solkysten byr på vakre omgivelser, opplevelser, kultur og god mat. Det er godt tilrettelagt for båtferie med flere gjestehavner og uthavner, i tillegg til restauranter, kafeer, butikker og servicefasiliteter langs hele strekningen.

300 gjesteplasser, landstrøm, og wifi
– Valle er havnen for deg som trenger ALT

Valle gjestehavn har mange tilbud, og har blitt svært populær blant båtfolk. Bryggene ligger godt skjermet ligger for vær og vind, så her kan du finne roen og koble helt av.

I 2021 ble båtplassene oppgradert med nytt strømnett med god kapasitet, slik at båtgjester kan koble seg til landstrømmen. Det er også god wifi-dekning i havna, og mulighet for å leie kontorplasser på dagsbasis året rundt, for de som vil kombinere båtlivet med jobb. Kontorplassene er inndelt som cellekontor, så her ligger alt til rette for en skikkelig workation.

På Valle Marina kan du fylle drivstoff, få service på båten, og du finner alt fra butikker med båtutstyr, til matvarebutikk med ferskvareavdeling og et stort utvalg av varer, moter, klær, interiørbutikk, brillebutikk, isbar og restaurant.

Flere av gjestehavnene langs Solkysten har gode serviceanlegg, som dusj, toalett, muligheter for vasking av klær og tømming av septiktank. Se oversikt over gjestehavner under.

Populære uthavner langs Solkysten:

  • Havparadiset Hafsund
  • Krabbesundholmene / Andedammen (ligger i Porsgrunn kommune)
  • Jordsbukta/Paradisbukta  (ligger i Porsgrunn kommune)
  • Veaholmen  (ligger i Porsgrunn kommune)

Tips ved ankomst

Bruk appen GOMARINA for en enklere betaling av havneavgift. Betalingsautomater er også tilgjengelig i alle havner.

Ny med båt? Dette må du kunne før du stiger om bord

Mange skal feriere hjemme i år, og det forventes høy aktivitet langs kysten. For din egen og andres sikkerhet bør du ta hensyn til både værforhold, utstyr og omgivelsene. Følg alltid sjøvettreglene når du ferdes i båt. De legger et godt utgangspunkt for en hyggelig dag på sjøen.

Flere av gjestehavnene langs Solkysten har gode serviceanlegg, som dusj, toalett, muligheter for vasking av klær og tømming av septiktank. Se oversikt over gjestehavner under.

DE 7 SJØVETTREGLENE

1. Tenk sikkerhet

Kunnskap og planlegging reduserer risikoen og øker trivselen.

2. Ta med nødvendig utstyr

Utstyret må holdes i orden og være lett tilgjengelig.

3. Respekter vær og farvann

Båten må bare benyttes under egnede forhold.

4. Følg Sjøveisreglene

Bestemmelsene om vikeplikt, hastighet og lanterneføring må overholdes.

5. Bruk redningsvest eller flyteplagg

Det er påbudt å ha på godkjent flyteutstyr til alle om bord i båter i fart som er under 8 meter.

6. Vær uthvilt og edru

Promillegrensen er 0,8 når du fører båt.

7. Vis hensyn

Sikkerhet, miljø og trivsel er et felles ansvar.

Vis hensyn og pass på hekkbølgene

Senk alltid hastigheten i god tid før du nærmer deg en gjestehavn, marina eller steder der andre har fortøyd båtene sine. Kommer du inn med høy hastighet vil du dra med deg hekkbølgene dine inn i havna, noe som skaper uro for båtene som allerede ligger til kai. Dette gjelder også om du bare skal kjøre forbi.

Les mer om Solkysten her

Solkystens spirende kulturliv

Solkystens spirende kulturliv

Fyll sommeren med nye minner med Solkystens spirende kulturliv. Kulturtilbudet i Bamble imponerer gjennom hele året.

Småbyidyll

Småbyidyll

Det finnes mange måter å oppleve Solkysten på. Du kan begynne med å utforske Langesund sentrum, en ren definisjon på småbyidyll.

Kortreist lykke

Kortreist lykke

Solkysten i Bamble har hele ferieopplevelsen samlet på ett sted: eventyrlig vandrerute, hvite badestrender, badeholmer, glattslipte svaberg og fantastiske restaurantern.

Overnatting på solkysten

Overnatting på solkysten

Kystlinjen i Bamble er kjent for sitt mangfold av strender, svaberg og øyer – i tillegg til vakre omkringliggende byer som byr på aktiviteter for hele familien.

Geoparken

Geoparken

Gea Norvegica UNESCO Global Geopark i Bamble, vil falle i smak for både store og små. Her kan man gå flotte turer, bade og lære mer om forhistoriske formasjoner.

Sykling langs solkysten

Sykling langs solkysten

Opplev det beste av hva Bamble har å by på ved å sykle skjærgårdsruta. En vakker tur med vakre panorama utsiktspunkter og idylliske badeplasser.

Øyhopping i Langesundsfjorden

Øyhopping i Langesundsfjorden

Fin utsikt, overnatting, strender, svaberg, turstier, friarealer, teltplasser, restauranter og caféer – Bamles øyer har mye å by på.

Solkysten musikk og festival

Solkysten musikk og festival

Solkysten byr på en helhetlig og musikalsk opplevelse med mat og skjærgårdsidyll. Opplev verdenskjente artister samle seg på små og intime scener.

Matopplevelser

Matopplevelser

Fra sommerlige bryggerestauranter til koselige kafeer. Kystkommunen Bamble har mye å by på.

Kjøl deg ned i sommervarmen

Kjøl deg ned i sommervarmen

Bamble byr på et bredt utvalg av bademuligheter. På varme sommerdager kan du kjøle deg ned på hvite sandstrender og utforske skjulte badeperler.

Solkystens Kyststi

Solkystens Kyststi

Kyststien tar deg med på en eventyrlig reise med mange muligheter for både øyhopping, bading, konserter, restauranter og fantastiske naturopplevelser.

Barnas solkyst

Barnas solkyst

Langs solkysten kryr det av opplevelser for både store og små. Her er en liste med aktiviteter og steder som vil bringe glede til hele familien.