Topp 5 overnattings-muligheter på solkysten

Kystlinjen i Bamble er kjent for sitt mangfold av strender, svaberg og øyer – i tillegg til vakre omkringliggende byer som byr på aktiviteter for hele familien; Stathelle, Langesund og tettstedet Herre. Vi har listet opp topp fem overnattingsmuligheter for deg som vil nyte solkysten i Telemark denne sommeren:

1. Det perfekte hotellet for
hele familien

Quality Hotel Skjærgården ligger ytterst ute i Langesunds vakre skjærgård, og omtales som et tropisk paradis for både barn og voksne. Her er det barna og det gode familieliv som står i fokus, og hotellet er stolte av å kalle seg barnas hotell! 

Oppholdets store høydepunkt er hotellets badepark som rommer hele 4000 kvadratmeter, og at hotellet i helger og skoleferier lager barnefest fra morgen til kveld. Husmusa Piccolo bor på loftet, kommer ned til frokost, og han har en egen sang og dans han gjerne lærer bort til alle som vil høre på ham. Aktivitetsledere er også på plass for å sikre at barna har mer enn nok å gjøre – som for eksempel kino, ansiktsmaling, barnedisco og mye annet moro! 

Med sin unike beliggenhet, kan man iløpet av oppholdet også planlegge daglige utflukter til andre aktiviteter; Geoparken Geo Norvegica Park kan både være lærerikt og spennende, og i Langesund finnes det både seilbåter, motorbåter, is og godis på de varme og fine sommerdagene. Eller hva med en tur til Den Lille Dyrehage som ligger ca. 50 minutters kjøretur sørover fra hotellet på Brokelandsheia?

Hvis målet med ferien derimot er fullstendig avkobling, kan du også nyte late dager ved strandkanten eller utforske turstiene og kystlinjen som ligger i området rundt hotellet. Hotellet har også treningsrom, og i restauranten kan du nyte mat og drikke med flott utsikt over sjøen.

Kort fortalt; hos Quality Hotel Skjærgården finner du noe for hele familien!

Les mer om hotellet og bestill overnatting her

2. Naturnært og idyllisk
på camping

Camping blir stadig mer populært, og ikke uten grunn; å overnatte i telt, campingvogn eller med bobil gir gjerne naturnære opplevelser og en frihetsfølelse lite kan sammenlikne seg med. På Solkysten finner man mange flotte områder perfekt for deg som ønsker å utforske campinglivet i sommer – her er våre tre favoritter:

1. Brevigstrand camping

Brevigstrand Camping ligger idyllisk til i Bambles skjærgård, med umiddelbar nærhet til flotte turområder. I kioskens åpningstid tilbyr Brevigstrand Camping gratis utlån av både robåt, kajakk og sykler, samt at de har en volleyballbane og gode mulighet for fiske i området. Her kan du lese mer om Brevigstrand Camping.

2. Rognstranda Camping

Rognstranda Camping ligger idyllisk til ved havet innerst i Rognsfjorden på Telemarkskysten, med en av Norges fineste badestrender og svaberg. Du kan velge mellom plass på øvre del, som ligger på en lun eng med en fantastisk lekeplass for barna, eller på andre siden med utsikt mot vannet og i umiddelbar nærhet til strender og strandkiosk. Les mer om Rognstranda camping her.

3. Sjøterrassen Bobilcamp

Sjøterrassen Bobilcamp ligger nydelig til med sjøutsikt mot Trosbyfjorden, og passer perfekt for deg som ønsker et kulinarisk stopp langs solkysten i Telemark; Rett ved parkeringen ligger nemlig Sjøterrassen Restaurant som kan friste med en meny som byr på mye spennende og godt, der i blant favorittretten Hafsunds kremede fiskesuppe. Les mer om Sjøterrassen Bobilcamping her.

3. En unik opplevelse:
Langøytangen Fyr

Helt sør på Langøya utenfor Langesund ligger vakre Langøytangen Fyr. Med en historie som strekker seg helt tilbake til opprettelsen i 1839, har fyret siden 2005 vært en helårs kystledhytte åpent for alle. Med sin historie, plassering og fantastiske uteområder (som også har lekeplass!) er overnatting på Langøytangen Fyr spennende for både voksne og barn. 

Foto: Visit Telemark

På fyret er det lagt opp til enkel standard med selvbetjening – uten at det går på bekostning av utstyret du trenger for et optimalt opphold. Her finner du alt av enkelt kjøkkenutstyr, til vaskemaskin, kaffetrakter, grill og WiFi. Fyret har fire rom, med tilsammen tolv senger. Stue, kjøkken og bad er fellesarealer, og det er et bio–toalett på utsiden. 

Overnatting på Langøytangen Fyr er et populært tilbud, så her gjelder det å bestille i god tid i forveien. Les mer og bestill ditt opphold her. 

Foto: Visit Telemark

4. Fra sjøsiden:
Sjarmerende gjestehavner

Ikke overraskende er Bamble kommune og solkysten et ypperlig utgangspunkt for turer med båt. Nyt deilige dager på sjøen, og legg til for besøk og overnatting hos en av kommunens mange gjestehavner; for eksempel Valle, Stathelle Gjestebrygge, Langesund Gjestehavn, Sjøterrassen Gjestehavn, Kongshavn Gjestehavn eller Langøya Gjestehavn.


På flere av de nevnte gjestehavnene finner du et stort antall gjesteplasser, moderne serviceanlegg, service på drivstoff og båtutstyr, samt hyggelige restauranter og lokale forhandlere med utsalg av diverse varer. Overnatting på en gjestehavn er både en fin måte å utnytte dagene på sjøen, men også perfekt for deg som ønsker å sosialisere med andre båtglade nordmenn.

5. Skap ditt eget ferieparadis
i hytte eller leilighet

Å leie hytte eller leilighet er en ypperlig løsning for deg som liker å samle hele reisefølge under ett tak, og dra fordelene av å ha mer plass og et kjøkken hvor man selv kan lage måltider underveis i oppholdet. 

Langs solkysten i Bamble kommune finner man en rekke muligheter for leie, både hos profesjonelle utleieaktører og privatpersoner gjennom blant annet Finn.no eller Airbnb. 

Sjekk for eksempel Rognstranda Camping, hvor du i tillegg til camping kan leie familieleiligheter med høy standard gjennom hele året. 

Rognstranda på Stathelle

Et annet populært overnattingssted er også Vertshuset på Kjønnøya som ble kjøpt av Mette Gro Iversen og Halvor Nerheim i 2016. Siden den gang lagt sitt engasjement i å gjøre Kjønnøya til et pulserende sted hvor stolt handelstradisjon møter moderne overnattingsfasiliteter.

Her kan du velge mellom syv ulike enheter for overnatting, og det råder ingen tvil om at stedet har blitt en feriefavoritt blant reiseglade;

Genuint og innbydende, stor
gjestfrihet og avslappet atmosfære
i fantastiske omgivelser i havgapet
 

(Gjesteanmeldelse fra Tripadvisor, august 2020). 

Sjekk også aktivitetskalenderen til Vertshuset, og se hvilke spesielle opplevelser de tilbyr de dagene du planlegger turen din. Les mer om vertshuset på Kjønnøya og bestill ditt opphold her.

Les mer om Solkysten her

Solkystens spirende kulturliv

Solkystens spirende kulturliv

Fyll sommeren med nye minner med Solkystens spirende kulturliv. Kulturtilbudet i Bamble imponerer gjennom hele året.

Småbyidyll

Småbyidyll

Det finnes mange måter å oppleve Solkysten på. Du kan begynne med å utforske Langesund sentrum, en ren definisjon på småbyidyll.

Kortreist lykke

Kortreist lykke

Solkysten i Bamble har hele ferieopplevelsen samlet på ett sted: eventyrlig vandrerute, hvite badestrender, badeholmer, glattslipte svaberg og fantastiske restaurantern.

Geoparken

Geoparken

Gea Norvegica UNESCO Global Geopark i Bamble, vil falle i smak for både store og små. Her kan man gå flotte turer, bade og lære mer om forhistoriske formasjoner.

Sykling langs solkysten

Sykling langs solkysten

Opplev det beste av hva Bamble har å by på ved å sykle skjærgårdsruta. En vakker tur med vakre panorama utsiktspunkter og idylliske badeplasser.

Øyhopping i Langesundsfjorden

Øyhopping i Langesundsfjorden

Fin utsikt, overnatting, strender, svaberg, turstier, friarealer, teltplasser, restauranter og caféer – Bamles øyer har mye å by på.

Solkysten musikk og festival

Solkysten musikk og festival

Solkysten byr på en helhetlig og musikalsk opplevelse med mat og skjærgårdsidyll. Opplev verdenskjente artister samle seg på små og intime scener.

Matopplevelser

Matopplevelser

Fra sommerlige bryggerestauranter til koselige kafeer. Kystkommunen Bamble har mye å by på.

Kjøl deg ned i sommervarmen

Kjøl deg ned i sommervarmen

Bamble byr på et bredt utvalg av bademuligheter. På varme sommerdager kan du kjøle deg ned på hvite sandstrender og utforske skjulte badeperler.

Solkystens Kyststi

Solkystens Kyststi

Kyststien tar deg med på en eventyrlig reise med mange muligheter for både øyhopping, bading, konserter, restauranter og fantastiske naturopplevelser.

Solkysten med egen båt

Solkysten med egen båt

Solkysten i Bamble er et populært feriemål. Det er godt tilrettelagt for båtferie med flere gjestehavner og uthavner, i tillegg til restauranter, kafeer, butikker og servicefasiliteter.

Barnas solkyst

Barnas solkyst

Langs solkysten kryr det av opplevelser for både store og små. Her er en liste med aktiviteter og steder som vil bringe glede til hele familien.