Her er Bambles beste matopplevelser

Fra sommerlige bryggerestauranter til koselige kafeer. Kystkommunen Bamble har mye å by på.

Hva med en sydentur i Norgesferien? Kyststien i Bamble er blitt omtalt som Norges svar på Cinque Terre, og det er ikke uten grunn. Kyststien tar deg med på en eventyrlig reise med mange muligheter for både øyhopping, bading, konserter, restauranter ved vannkanten og ikke minst fantastiske naturopplevelser. Kyststien er derfor mer enn bare en tursti. Det er en helhetlig opplevelse av Bambles vakre solkyst, og alle aktivitetene som tilbys der. Les mer om hvorfor kyststien i Bamble er det ultimate reisemålet denne sommeren.

Sjøterrassen Restaurant

Sjøterrassen er en flott restaurant med nydelig sjøutsikt mot Trosbyfjorden. Her er all mat laget fra bunnen, og du blir servert alt fra biff til fiskesuppe. Savner du Danmark i sommerferien, sørger Sjøterrassen Restaurant for at det er deilig å være norsk i Norge, med flere danske spesialiteter. På denne restauranten er også din firbente venn velkommen, så her kan hele familien nyte et deilig måltid etter en dag på land eller strand. 

Smak på Valle

Restauranten Smak på Valle holder til ved Bamble-kysten. Se utover gjestehavnen og noe av Norges flotteste skjærgård, mens du nyter mat og drikke enten ute ved vannkanten eller inne i den nyoppussede restauranten. 

Du kommer deg til Valle enten med bil fra E18, eller du kan ta båt og legge til i Valle gjestehavn. Taxibåten ligger også i Valle, og dekker hele Kragerø-skjærgården. Herfra er også den korteste veien til Jomfruland og stråholmen. Skjærgårdsbussen går til Valle hver dag i hele juli.

Isbaren på Valle

Hvis du først er innom Valle, bør du også ta turen innom Isbaren på Valle. Den ligger på bryggekanten og har eksistert i 20 år. Her kan du kjøpe kuleis, softis, kaffe og mineralvann.

Her finner du også gjestebrygger, dagligvare, butikker, restaurant, marina med og servicebygg for båtfolket.

Restaurant Quality Hotel Skjærgården

Quality Hotel Skjærgårdens kjøkken bruker sesongens råvarer fra lokale produsenter, og byr på spennende smakskombinasjoner hvor alt lages med glede, nyskapning og kreativitet. Restauranten kan ta i mot opptil 300 gjester til middag, og har to chambre séparée for de anledningene hvor du ønsker deg muligheten til å lukke igjen døren. Hotellet ligger ytterst i Langesunds skjærgård, og kan i tillegg til den flotte restauranten by på badeland.

Havparadiset i Hafsund

Vertshuset på Kjønnøya har en fantastisk beliggenhet ved sjøkanten på Kjønnøya i Bamble. Her finner du både restaurant, kafé og uteservering. Torsdag til lørdag hver uke fra 18.30 er det menyhelg med nye spennende kokker og temaer stort sett hver helg gjennom sommeren. 

Havparadiset byr på flere muligheter enn kun mat. Her kan man overnatte, holde kurs og konferanse hele året. Se mer informasjon om booking på Havparadisets hjemmesider.

Papas Pizzeria & Restaurant

I Langesund finner du Papa Pizzeria og Restaurant, som har vært familiedrevet siden åpningen i 2004. Restauranten har ca 70 sitteplasser inne, og en hyggelig uteservering med ca 30 sitteplasser. Pizzakokken er utdannet Pizzaiolo fra Italia og det kjennes på smaken! I tillegg til at pizzaene stekes på høy temperatur i steinovn, er garnityret av høy kvalitet fra restaurantens utvalgte leverandører.

Papas restaurant har gjennom årene opparbeidet seg et solid renomme og omdømme blant pizza-elskere både fra fjern og nær.

Langesund landhandel

Langesund Landhandel er en café og butikk midt på torget i kystbyen Langesund. Her kan du kjøpe lokalmat fra et utvalg produsenter, et godt sortiment med økologiske produkter, ferske bakevarer og brød. Landhandelen har sitt eget surdeigsbrød. De selger også lokale håndtverksprodukter og har en egen garnavdeling.

Les mer om Solkysten her

Solkystens spirende kulturliv

Solkystens spirende kulturliv

Fyll sommeren med nye minner med Solkystens spirende kulturliv. Kulturtilbudet i Bamble imponerer gjennom hele året.

Småbyidyll

Småbyidyll

Det finnes mange måter å oppleve Solkysten på. Du kan begynne med å utforske Langesund sentrum, en ren definisjon på småbyidyll.

Kortreist lykke

Kortreist lykke

Solkysten i Bamble har hele ferieopplevelsen samlet på ett sted: eventyrlig vandrerute, hvite badestrender, badeholmer, glattslipte svaberg og fantastiske restaurantern.

Overnatting på solkysten

Overnatting på solkysten

Kystlinjen i Bamble er kjent for sitt mangfold av strender, svaberg og øyer – i tillegg til vakre omkringliggende byer som byr på aktiviteter for hele familien.

Geoparken

Geoparken

Gea Norvegica UNESCO Global Geopark i Bamble, vil falle i smak for både store og små. Her kan man gå flotte turer, bade og lære mer om forhistoriske formasjoner.

Sykling langs solkysten

Sykling langs solkysten

Opplev det beste av hva Bamble har å by på ved å sykle skjærgårdsruta. En vakker tur med vakre panorama utsiktspunkter og idylliske badeplasser.

Øyhopping i Langesundsfjorden

Øyhopping i Langesundsfjorden

Fin utsikt, overnatting, strender, svaberg, turstier, friarealer, teltplasser, restauranter og caféer – Bamles øyer har mye å by på.

Solkysten musikk og festival

Solkysten musikk og festival

Solkysten byr på en helhetlig og musikalsk opplevelse med mat og skjærgårdsidyll. Opplev verdenskjente artister samle seg på små og intime scener.

Kjøl deg ned i sommervarmen

Kjøl deg ned i sommervarmen

Bamble byr på et bredt utvalg av bademuligheter. På varme sommerdager kan du kjøle deg ned på hvite sandstrender og utforske skjulte badeperler.

Solkystens Kyststi

Solkystens Kyststi

Kyststien tar deg med på en eventyrlig reise med mange muligheter for både øyhopping, bading, konserter, restauranter og fantastiske naturopplevelser.

Solkysten med egen båt

Solkysten med egen båt

Solkysten i Bamble er et populært feriemål. Det er godt tilrettelagt for båtferie med flere gjestehavner og uthavner, i tillegg til restauranter, kafeer, butikker og servicefasiliteter.

Barnas solkyst

Barnas solkyst

Langs solkysten kryr det av opplevelser for både store og små. Her er en liste med aktiviteter og steder som vil bringe glede til hele familien.