KJØL DEG NED I SOMMERVARMEN

Bamble byr på et bredt utvalg av bademuligheter. På varme sommerdager kan du kjøle deg ned på hvite sandstrender og utforske skjulte badeperler. Visste du for eksempel at Bamble har sin helt egen ferskvannsskjærgård?

Med Bamble er ikke sydenturen langt unna. Her finnes det hvite strender med fin sand, klart vann og bølger som skyller inn mot land. Landskapet er eventyrlig med klipper og varme svaberg. Bamblingene er gjestfrie og ønsker alle badegjester velkommen. Mange av strendene har derfor service-muligheter som er godt tilrettelagt for funksjonshemmede. 

Bamble har mange store og populære strender. Rognstranda, HydrostrandaSteinvika, Krogshavn og Sandvika er kjente badeplasser som byr på deilige sydenopplevelser. I tillegg har Bamble mange skjulte badeskatter. Hva med å utforske de hvite, langgrunne strendene på Langøya, eller ferskvanns skjærgården i Toke? Finn din skjulte badeskatt denne sommeren, eller din favorittstrand langs Solkysten. Uansett hvor du velger å dra, ønsker Bamble deg velkommen.

Tips: Få den ultimate ferieopplevelsen ved å dra ut på Langøya. Her finner du de vakreste og hviteste sandstrendene på nordstranda og sørstranda.  

Hva med å kombinere badeturen med vandring langs kyststien? Les mer her om Bambles kyststi her.

Skjulte badeperler

Det er alltid spennende å finne nye badesteder. Bamble har flere skjulte badeskatter som du kan besøke denne sommeren. Hva med å utforske Ferskvanns skjærgården i Toke?

I sør strekker nedre Toke seg inn i Bamble ved Rørholdtfjorden. Denne fjorden gir muligheter for lange padleturer hvor du kan oppdage og utforske skjulte badeplasser. Badetemperaturen her er høyere enn i sjøen, så ikke nøl med å hoppe uti vannet. Ta utgangspunkt i Rørholt, og begi deg ut på en vidunderlig tur.

Elvik er en annen skjult badeplass som ryktes å være en av de beste strendene i hele Bamble. Denne perlen ligger idyllisk til ved et svaberg, og har en skjønn sandstrand. Du kan parkere ved bommen til stranden. Derfra er det ca 300 meter å gå ned til badeplassen. Dette er en strand uten servicemuligheter, så pass på å ta med deg noe godt å spise.

Hjelp til å vedlikeholde denne skjulte perlen. Pass på å rydde etter deg og ta med alt hjem. Dette er en plass som bare venter på å bli oppdaget av flere.

Ønsker du å finne på noe gøy med barna i sommer? Les mer om Barnas solkyst her, for å finne spennende muligheter for hele familien.

Badeglede for alle

Badeglede er for alle. Flere av strendene langs solkysten har tilrettelagt for at funksjonshemmede kan nye solskinnsdager hos dem.

En av disse strendene er Krogshavn badeplass. Denne stranden har et pent opparbeidet område med badetrapper, gangbruer og benker. Her er det flotte svaberg og lange sandstrender.  Det er en kiosk på parkeringen,  og grill til fri benyttelse på området. Krogshavn har en stor parkeringsplass som gjør at du ikke trenger å bekymre deg for parkeringsmuligheter.

Plassen er meget godt tilrettelagt for funksjonshemmede. De har en egen HC-parkering, et HC-toalett, og asfaltert vei gjennom hele området og ut til sjøen. I tillegg har de en HC-rampe ned til vannet.

Ta turen innom Ivarsand badeplass. Denne badeplassen har asfaltert vei helt ned til stranden,  og et frodig landskap bestående av grønne trær og gressletter. Om sommeren glitrer solstrålene i det langgrunne og klare vannet.  Badeplassen har også et servicebygg med HC-toalett som er åpent gjennom hele sommersesongen. Det er ingen kiosk på plassen, så husk å pakke med noe godt å spise.

Opplev solskinnsdager på Rognstranda i sommer. Stranden ligger midt i en geologisk perle, rett ved Gea Norvegica UNESCO Geopark. Dette er en godt tilrettelagt badeplass som passer for alle.

Rognstranda har en langgrunn sandstrand hvor de har tilrettelagt med en fin rullestolrampe. Rampen består av betong og har et rekkverk. Den leder helt ned til sjøen og det deilige sommervannet.

Stranden har HC-toaletter og parkering. Det er også en butikk tilhørende campingområdet hvis man ønsker noe å spise.

Rognstranda har også et stort overnattingstilbud. Les mer om de ulike overnattingsmulighetene her. 

Rognstranda på Stathelle

Bademuligheter i regnet

Med Norgesferien må man belage seg på regnværsdager i ny og ne. Badeparken i Langesund er en perfekt destinasjon for grå regnværsdager. Her er det glede som står i fokus. Med store basseng, fossefall, boblebad og en stor vannsklie er dette en park som byr på mye lek og moro. Her kan du ta en dagstur og nyte tiden sammen med familien. Dette er den perfekte plassen å skape nye minner sammen. Sjekk ut åpningstider og priser her.

Planlegger du et lengre opphold på Solkysten? Les mer om overnattingsmulighetene her.

Har du hørt om Steinvika badeplass? Dette er en unik badeplass som tilhører Geoparken. Les mer om Steinvika badeplass her.

Solkystens bademuligheter

Denne sommeren er en perfekt mulighet til å utforske solkystens bademuligheter. Enten du vil koble av på en liten og privat plass, finne skjulte badeperler eller dra på en stor sandstrand med familien har Bamble en strand for deg.

Badedammen: 3965, Herre

Rognstranda: 3960, Stathelle

Bamblevann: 3960, Stathelle

Buvollen badestrand, 3967, Stathelle

Furustranda badeplass: 3970, Langesund

Hyrdrostranda: 3960, Stathelle.

Ivarsand badeplass 3960, Stathelle

Jypleviktangen 3960, Stathelle

Kongens Dam: 3965, Herre

Krogshavn badeplass: 3970, Langesund

Langøya badeplass: 3970, Langesund

Rakkestadstranda, 3960, Stathelle

Sagastranda, 3960, Stathelle

Sandvika, 3960, Stathelle

Steinvika badeplass, 3970, Langesund

Kart over de ulike badeplassene

Visste du at du kan kombinere flere av baderutene med vandring langs kysstien? Les mer om kyststien i Bamble her. 

Benytt deg av øyhopping for å oppleve mer av Bambles unike badeplasser. Les mer om øyhopping her.

Les mer om Solkysten her

Solkystens spirende kulturliv

Solkystens spirende kulturliv

Fyll sommeren med nye minner med Solkystens spirende kulturliv. Kulturtilbudet i Bamble imponerer gjennom hele året.

Småbyidyll

Småbyidyll

Det finnes mange måter å oppleve Solkysten på. Du kan begynne med å utforske Langesund sentrum, en ren definisjon på småbyidyll.

Kortreist lykke

Kortreist lykke

Solkysten i Bamble har hele ferieopplevelsen samlet på ett sted: eventyrlig vandrerute, hvite badestrender, badeholmer, glattslipte svaberg og fantastiske restaurantern.

Overnatting på solkysten

Overnatting på solkysten

Kystlinjen i Bamble er kjent for sitt mangfold av strender, svaberg og øyer – i tillegg til vakre omkringliggende byer som byr på aktiviteter for hele familien.

Geoparken

Geoparken

Gea Norvegica UNESCO Global Geopark i Bamble, vil falle i smak for både store og små. Her kan man gå flotte turer, bade og lære mer om forhistoriske formasjoner.

Sykling langs solkysten

Sykling langs solkysten

Opplev det beste av hva Bamble har å by på ved å sykle skjærgårdsruta. En vakker tur med vakre panorama utsiktspunkter og idylliske badeplasser.

Øyhopping i Langesundsfjorden

Øyhopping i Langesundsfjorden

Fin utsikt, overnatting, strender, svaberg, turstier, friarealer, teltplasser, restauranter og caféer – Bamles øyer har mye å by på.

Solkysten musikk og festival

Solkysten musikk og festival

Solkysten byr på en helhetlig og musikalsk opplevelse med mat og skjærgårdsidyll. Opplev verdenskjente artister samle seg på små og intime scener.

Matopplevelser

Matopplevelser

Fra sommerlige bryggerestauranter til koselige kafeer. Kystkommunen Bamble har mye å by på.

Solkystens Kyststi

Solkystens Kyststi

Kyststien tar deg med på en eventyrlig reise med mange muligheter for både øyhopping, bading, konserter, restauranter og fantastiske naturopplevelser.

Solkysten med egen båt

Solkysten med egen båt

Solkysten i Bamble er et populært feriemål. Det er godt tilrettelagt for båtferie med flere gjestehavner og uthavner, i tillegg til restauranter, kafeer, butikker og servicefasiliteter.

Barnas solkyst

Barnas solkyst

Langs solkysten kryr det av opplevelser for både store og små. Her er en liste med aktiviteter og steder som vil bringe glede til hele familien.